Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Klaar voor vertrek

By Poll | November 22, 2008

Morgen gaan we weg. We zijn er klaar voor. Vanochtend zijn we uitgecheckt en om 12 uur was de skippers briefing. Een gigantische bijeenkomst met 450 mensen, van elke boot twee. Het laatste weer werd besproken. Midden op de Atlantische oceaan ligt een laag, wat zorgt voor weinig wind in die regio. Voorlopig varen we dus naar het zuiden, richting de Kaapverdische eilanden. Ergens rond de 20e breedtegraad gaan we dan rechtsaf (zuid tot de boter smelt, dan west). We verwachten een noordoostpassaat met windkracht 4-5 op weg naar de Kaapverden. Het radionetwerk en de manier om positierapporten door te geven is ook besproken. Elke dag rond het middaguur moeten we een positie doorgeven. Die positie is vervolgens te vinden op de website van de ARC: http://www.worldcruising.com/arc/viewer.aspx. Daar kun je onze positie dus ook vinden. Als het lukt kunnen we via kortegolf-email onze weblog bijhouden. Dan kunnen we vertellen hoe saai het allemaal is. Hier op de steiger is het allerminst saai. Vannacht om drie uur werden we gewekt door geschreeuw van onze Spaanse buurvrouw, die belaagd werd door een van de bemanningsleden van een boot schuin tegenover ons. De politie heeft de dronken man gearresteerd en afgevoerd. Dat gaf natuurlijk behoorlijk wat gedoe. Vanavond is er nog vuurwerk en dan kunnen we gaan slapen om morgen uitgerust aan de start te verschijnen. De start is om 13.00 uur lokale tijd. We varen hier in Las Palmas over de startlijn om vervolgens in zuidelijke richting te varen. De afstand in rechte lijn is 2700 mijl, vanwege de omweg via de Kaapverden worden het er 2900. We schatten 21 dagen onderweg te zijn, maar dat is uiteraard erg afhankelijk van de wind. Zoals iemand me schreef: voorzichtig met oversteken.

Topics: Canarische eilanden, Onderweg, Routeplan | Comments Off on Klaar voor vertrek

Comments are closed.