Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Seamount Seine

By admin | September 2, 2008

We varen tussen twee onderzeese bergen door, de Ampere en de Seine. Helaas doen de grote vrachtschepen dat ook en hun route kruist de onze, uitkijken dus. We komen ook af en toe een jacht tegen dat de andere kant opvaart. Sinds het begin van deze oversteek was de mast knallende en krakende geluiden aan het maken, zo erg dat ik er niet van kon slapen. Om 2 uur ‘s nachts is het WD-40 mannetje maar opgestaan en heeft alle bewegende delen van de giek ingespoten met dat spul. Sindsdien is de mast weer braaf en maakt geen geluid meer. We zijn inmiddels meer dan halverwege. De motor draait, er is nauwelijks wind op dit moment. Al met al hebben we van de eerste 50 uur die we onderweg waren maar 15 uur gemotord, de rest konden we zeilen. We schatten dat we nog 24 uur onderweg zijn. Inmiddels is de watermaker over zijn dooie punt heen en produceert nu de verwachte hoeveelheid water. Kennelijk heeft er al die tijd nog ergens wat lucht gezeten in het systeem. We hadden al contact opgenomen met shipshop.de, die het ding aan de vorige eigenaar geleverd heeft. Zij zijn erg behulpzaam geweest en hebben een complete troubleshooting handleiding geschreven voor ons. Alle drukken die we konden meten en alle andere dingen, met name de plaatsing van de pomp waren in orde. Het kon dus alleen maar lucht in het systeem zijn. Prettig dat de watermaker werkt voordat we aan de grote oversteek gaan beginnen.

Topics: Madeira, Onderweg, Portugal | Comments Off on Seamount Seine

Comments are closed.