Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Alvor

By Poll | August 24, 2008

Na een kort zeiltochtje van 3 mijl, waar we nog anderhalf uur over gedaan hebben, liggen we nu voor anker in de lagune van Alvor. Door een nauwe doorgang tussen twee stranden kom je in een soort waddengebied met onderstromende platen en daartussen vaargeulen. Er stond vanochtend een heel licht windje, maar lui als we waren zijn we alleen op de fok hierheen gevaren. Voor de haveningang van Lagos begon net een zeilwedstrijd (die hou je bij voorkeur voor de haveningang), zodat we dat goed konden bekijken. Er deed ook nog een Nederlands schip mee. Gisteren zagen we ook een Nederlandse driemaster voor de kust liggen, samen met een Deense driemaster. Helaas te ver weg om een naam te kunnen zien. Toen we hier aan kwamen was het nog erg rustig met een zeilboot en drie motorbootjes in de lagune. Dat nam al snel toe tot tien zeilboten en dertig motorboten, die inmiddels allemaal weer naar huis zijn. ‘s Middags begon het weer flink te waaien en ineens zaten er zo’n dertig kitesurfers om ons heen. En daar bovenop nog wat waterscooters en het feest is compleet. Nu is de rust weergekeerd en verwachten we een rustige nacht.

Topics: Onderweg, Portugal | Comments Off on Alvor

Comments are closed.