Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

naar Falmouth

By admin | June 10, 2008

We moeten door een militair oefengebied. Twee britse marineschepen roepen over de radio dat ze met scherp gaan schieten. We plotten driftig de posities die ze opgeven. Zo te zien gaan we er net tussendoor. Nou maar hopen dat ze ons zien voordat ze onze kant op schieten. Vandaag zijn we niet zo vroeg begonnen, half zeven weg uit Dartmouth. Dartmouth is een alleraardigst havenplaatsje aan de monding van de rivier de Dart met zelfs een stoomtrein. We hebben cream tea gedaan aan de Dartmouth kant van de rivier. We lagen in de marina aan de andere kant, maar met het voetgangersveer (1 pond pp enkele reis) ben je zo aan de overkant. Inmiddels zijn we Start Point voorbij en varen we in de baai voor Plymouth. Er staat een zwak windje, windkracht 2-3. De afgelopen dagen hebben we telkens dezelfde weervoorspelling gehad: W-NW 3-4, af en toe 5. Maar we hebben elke dag ander weer gehad. Een dag windkracht 5, een dag vrijwel windstil en een dag wind uit het zuiden 2-3. Vanavond zijn we in Falmouth, onze laatste stop voor de oversteek van de golf van Biscaye.

Topics: Engeland, Onderweg | Comments Off on naar Falmouth

Comments are closed.