Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Kaartplotterproblemen

By admin | May 1, 2008

De kaartplotter (Raymarine E80) doet lelijk. Telkens stopt hij ermee en start dan weer opnieuw op. De oorzaak is onduidelijk, maar al speurend lijkt het erop of de verbinding met de AIS de boosdoener is. Niet eens met de AIS zelf, maar met een van de aardleidingen die naar de Easysplit gaan. Uiteindelijk de voeding van de AIS-ontvanger erafgehaald, en zie: geen problemen meer. Inmiddels blijkt dat de software in de E80 het probleem is. Bij te veel AIS targets doet het apparaat een reboot. Begrijpelijk dat uitzetten van de AIS het probleem opheft. Begrijpelijk ook dat het probleem optreedt in de buurt van drukke havens. Met software versie 4.29 is het probleem opgelost.

Topics: Instrumenten | Comments Off on Kaartplotterproblemen

Comments are closed.